Diabet xəstələri qaynadılmış kartof, yerkökü və çuğundur yeməməlidir. Foodinfo.az xəbər verir ki, bunu "Moskva 24"ə, dietoloq, tibb elmləri doktoru Marqarita Koroleva deyib.

Mütəxəssis bildirib ki, tərəvəzlər şəkərli diabet xəstələri üçün təhlükəlidir, istilik müalicəsi zamanı glisemik indeks artır. "Bunlar qaynadılmış kartof, yerkökü, çuğundurdur. Təbii ki, karbohidrat mübadiləsi pozulmuş və mütərəqqi metabolik pozğunluqları olan insanlar bu cür emal zamanı onlardan sui-istifadə etməməlidirlər" deyə həkim vurğulayıb.

O, əlavə edib ki, kök çiy ola bilər, çuğundur - salatlara da əlavə edə bilərsiniz. “Ümumiyyətlə, çiy tərəvəzlər aşağı glisemik indeksə malik qidalardır. Böyük həcmdə insulin buraxılmayacaq və diabet xəstələrində metabolik reaksiyalar baş verməyəcək. Biz həmçinin bağırsaq florasını “qidalandıracağıq”, onun mikrobiomunu güclü edəcəyik.”

Nərmin