Qoz sağlam və qidalıdır, ondan ləzzətli bişmiş xörəklər hazırlayır və salatlara maraqlı dad verir. Buna görə də, evdar qadınlar gələcək istifadə üçün qoz-fındıq yığmağa çalışırlar. Ancaq belə olur ki, zaman keçdikcə qoz-fındıq nəmlənir və pisləşməyə və acı olmağa başlayır. Foodinfo.az Unian.net-ə istinadən xəbər verir ki, ilk növbədə, qoz-fındıqları çeşidləməlisiniz - onların dadına baxın, heç bir çat olmadığından əmin olmaq üçün qabıqları yoxlayın;

- sonra qoz-fındıqları bir təbəqəyə düzmək və bir neçə gün ərzində qapalı və ya açıq havada qurutmaq lazımdır;

- artıq nəmdən qurtulmaq üçün qoz-fındıqları sobada qızdıra bilərsiniz - bu yolla kifin qarşısını ala bilərsiniz;

— Fındıqları qabıqda karton qutularda, qaranlıq yerdə saxlamaq daha yaxşıdır, temperaturu təxminən +5-15°C olmalıdır.