
Çox güman ki, siz nə vaxtsa çiy yumurtanın sarısında kiçik qırmızı ləkə görmüsünüz və bu “qüsur”dan zəhərlənmə haqqında müxtəlif hekayələr eşitmiş ola bilərsiniz. Foodinfo.az Pravda.ru-ya istinadən xəbər verir ki, bəzi evdar qadınlar bu cür əlavələrə görə yumurta yeməkdən çəkinə bilərlər.
Bununla belə, dietoloq Albert Qodin vurğulayır ki, bu yüngül qırmızı rəngdən qorxmağa ehtiyac yoxdur.
Mütəxəssisin Wday portalı ilə söhbətində izah etdiyi kimi, sarısı üzərində qırmızı ləkə sarısı kisəsi damarından kiçik qan laxtasıdır.
Çiy yumurtanın səthindəki bu "yad" element yemək üçün tamamilə təhlükəsizdir. Daxil edilməsi etiraz doğurursa, kiçik bir qaşıqla asanlıqla çıxarıla bilər.
“Onlar əslində sarının “böyüdüyü” sarı kisəsinin qan damarlarından kiçik toxuma və ya qan parçalarıdır. Əgər kisə yırtılırsa, qanın bir hissəsi sarıya daxil ola bilər. "Belə daxilolmalar insanlar üçün təhlükə yaratmır" - deyə dietoloq aydınlaşdırıb.