
Endokrinoloq və dietoloq Daria Xaykina oruc zamanı orqanizmin zülal çatışmazlığından əziyyət çəkə biləcəyi barədə xəbərdarlıq edib və onun alternativ mənbələrindən danışıb.
Foodinfo.az xəbər verir ki, Life.ru ilə söhbətində o, izah edib ki, orqanizm zülal çatışmazlığına kəskin reaksiya verir. Bu səbəbdən əzələlər, dəri, saç və toxunulmazlıq əziyyət çəkir. Buna görə də oruc zamanı istehlak edilən bitki mənşəli protein miqdarını artırmaq lazımdır. Onun mənbəyi paxlalı bitkilərdir - mərcimək, noxud, lobya, noxud, həmçinin tofu və soya südüdür. Bundan əlavə, protein pəhrizi quinoa, qarabaşaq yarması, bulqur və kuskus kimi dənli bitkilər və psevdo-dənli bitkilərlə tamamlanır.