Göbələklərdə çoxlu vitamin və mikroelementlər var və onların ən faydalısı şişlərlə mübarizə aparmağa kömək edir və hətta insanın ömrünü uzadır. Foodinfo.az xəbər verir ki, bu barədə Radio 1-ə dietoloq Tamara Pruntseva məlumat verib.

Göbələk bitki mənşəli protein mənbəyidir. Göbələklərdə həmçinin B qrupu vitaminləri, nikotinik turşu, fol turşusu, kalsium, fosfor, kalium və dəmir iz elementləri var. Bəzi göbələklərdə daha çox miqdarda D vitamini var ki, bu da skelet sistemini, dişləri, saçları, dırnaqları gücləndirir və osteoporozun qarşısını alır.  O qeyd edib ki, ən faydalı göbələk ağ göbələkdir.

Tamara Pruntseva göbələk yemək üçün əks göstərişləri də xatırladıb: bu məhsul mədə-bağırsaq traktının xəstəliklərinin kəskinləşməsi, podaqra və böyrək problemləri zamanı istehlak edilməməlidir. İki yaşından kiçik uşaqlara göbələk verilməməlidir, lakin on yaşından kiçik uşaqlara çox az dozada verilə bilər.