Elm adamlarının kakaonun faydalarına heç bir şübhəsi yoxdur. Qan təzyiqini aşağı salmağa kömək edir, xolesterol balansına və s. təsir edə bilər. Foodinfo.az Sputnik.by-yə istinadən xəbər verir ki, şokolad ən məşhur məhsullardan biridir və təkcə şirin dişi olanlar arasında deyil.

Sağlam olan dörd növ şokolad var:

— şəkərsiz — 100% kakao kütləsindən hazırlanır;

- tünd (və ya acı) - ən azı 70 faiz kakao ehtiva edir, bu şokoladda çoxlu flavonoidlər və kifayət qədər aşağı şəkər var;

- süd - daha az kakao kütləsi var (lakin 10 faizdən az deyil), əlavə olaraq, müxtəlif növ süd əlavə olunur - quru, maye və ya qatılaşdırılmış, həmçinin daha çox şəkər ehtiva edir;

- ağ - sağlamlıq baxımından ən yararsız olan kakao yağı, süd və şəkər ehtiva edir.

Şəkər nə qədər az və kakaonun nisbəti nə qədər çox olsa, o qədər sağlamdır.