Mal əti bütün qırmızı ət növlərinin ən sağlamı hesab olunur. Foodinfo.az Edimdoma.ru-ya istinadən xəbər verir ki, bu elementlər anemiyanın qarşısını alır, qan dövranı və sinir sistemlərinin sağlamlığını dəstəkləyir.
Mal ətindən alınan dəmir orqanizm tərəfindən bitki mənşəli məhsullardan 6 dəfə daha yaxşı mənimsənilir. Bundan əlavə, bu ətin tərkibində çoxlu protein, amin turşuları və kreatin var. Sonuncu əzələlərdə enerji ehtiyatlarını artırmağa qadirdir. Buna görə də, mal əti idmançılar üçün vacib bir məhsuldur.
Mütəxəssislərin fikrincə, qadınlara gündə 150 q-a qədər, kişilərə - 250 q-a qədər, uşaqlar və yaşlılara - 100 q-a qədər mal əti istehlak etmək tövsiyə olunur.
Ən sağlam yemək üsulları buxarda bişirmək, və qızartmaqdır. Buxarda hazırlanmış mal əti artıq çəkidən daha tez arıqlamağa kömək edəcək və bu əti bulyonda və ya sousda az odda bişirsəniz, demək olar ki, bütün faydalı maddələri saxlayacaq.
Qızartmaq da məqbuldur, lakin ətin faydalarını "öldürməmək" üçün qaydalara əməl etməlisiniz. Ən başlıcası, uzun müddət bişirmək və çox yüksək temperaturdan qaçınmaqdır. Əgər mal əti biftek hazırlayırsınızsa, onu tavada qızardın və sonra sobaya qoyun.