Həkim-qastroenteroloq Yekaterina Kaşux Gazeta.Ru-ya hansı qarnirlərin ən sağlam hesab edildiyini və hansının daha az yeyilməsinin daha yaxşı olduğunu deyib.

Foodinfo.az xəbər verir ki, buxarda bişmiş və ya sobada qovrulmuş tərəvəzlər ət, balıq və ya paxlalılar da daxil olmaqla istənilən protein növü ilə yaxşı uyğunlaşan sağlam yan yeməkdir.

Başqa bir sağlam yan yemək seçimi bişmiş şirin kartofdur. Bu qidalı kök tərəvəz beta-karotin (provitamin A), C vitamini, kalium və liflə zəngindir.

Taxıllar (qarabaşaq, quinoa, bulqur) zülallı yeməkləri yaxşı tamamlayır, onlar yavaş həzm olunan karbohidratlar, bitki zülalları ilə zəngindir və çoxlu faydalı minerallar ehtiva edir.

Ağ düyü çox da sağlam olmayan yan yeməkdir. Emal edilmiş düyüdə qəhvəyi düyüdə olan lif və vitaminlər yoxdur və o, qan şəkərinin səviyyəsini sürətlə yüksəldir.