Günəbaxan tumlarının sistematik istehlakı ilə belə, xərçəngin inkişafı ehtimalı olduqca aşağıdır. Foodinfo.az xəbər verir ki, onkoloq, Rusiya Klinik Onkologiya İnstitutunun baş elmi işçisi Yevgeni Çeremuşkin bu barədə danışıb.
Mütəxəssisin fikrincə, xəstəliyin katalizatoru müntəzəm iltihab və selikli qişaların zədələnməsidir.
“Günəbaxan tumları həvəskarlarının narahat olmasına ehtiyac yoxdur. Xərçəngin meydana gəlməsi üçün bir çox şərt lazımdır. Siqaret çəkən insanlar ilk növbədə kimyəvi kanserogenlərdən və ya xroniki iltihabdan əziyyət çəkirlər. Məsələn, yaşlı insanlarda protezlər yaxşı oturmur, sürtülür və iltihaba səbəb olur. Və uzun müddətli iltihab bir şişin yaranmasına gətirib çıxarır.