Əhval-ruhiyyəni düzgün qidalanma ilə yaxşılaşdırmaq mümkündür, xəbər verir Foodinfo.az RuNews24.ru-ya istinadla, diyetoloq Anna Deminanın sözlərinə istinadla.

Diyetoloq tövsiyə edir ki, rasiona “xoşbəxtlik hormonları”nın sintezini dəstəkləyən məhsullar daxil edilsin:

  • Triptofanla zəngin məhsullar — yumurta, süd məhsulları, pendir, qoz-fındıq və toxumlar. Bu amin turşusu serotoninin, yəni “xoşbəxtlik hormonunun” əvvəlcəsidir.

  • Tam taxıllar və paxlalılar — yulaf, qarabaşaq, kinoa, lobya, noxud. Bu məhsullar qan şəkərinin səviyyəsini sabit saxlayır və beyin enerjisini dəstəkləyir.

  • Parlaq rəngli tərəvəz və meyvələr — çuğundur, yerkökü, balqabaq, bibər, sitrus meyvələri, şaftalı, ərik. Parlaq rənglər orqanizm üçün vitamin dəstəyi və gözlər üçün pozitiv təsir deməkdir.

  • Digər faydalı məhsullar — banan, avokado, ananas, tünd şokolad, toyuq əti və ya soya məhsulları (tofu). Bu məhsullar emosional tarazlığı qorumağa və stresin azalmasına kömək edir.

Diyetoloqun məsləhəti: hər yeməyə müxtəlif rəngli və fərqli teksturalı məhsullar əlavə edin, qoz-fındıq və tam taxıllı dənli bitkilərdən istifadə edin. Bu sadə vərdiş əhval-ruhiyyəni yaxşılaşdırır və həyatı pozitivləşdirir.