Bal süfrə şəkərinə təbii alternativdir. Foodinfo.az Ferra.ru -ya istinadən xəbər verir ki, bundan əlavə, bu məhsul antioksidant və iltihab əleyhinə xüsusiyyətlərə malikdir. Təəssüf ki, sosial mediada bal haqqında çoxlu yanlış məlumatlar var. Diyetoloq, Qidalanma və Dietetiklər Akademiyasının sözçüsü M.Ed Julie Stefanski deyir ki, çiy bal adi baldan daha sağlamdır. Çiy balda maya, polen və bəzi antioksidanlar ola bilər. Araşdırmalar göstərdi ki, bu maddələrin olması sağlamlığın yaxşılaşmasına səbəb olmur.

İsti çaya bal əlavə etmək toksinlərin əmələ gəlməsinə səbəb olur. Bəzi sosial şəbəkə istifadəçiləri iddia edirlər ki, balın isti suya əlavə edilməsi və ya 140°C-dən yuxarı qızdırılması toksinlər buraxır. Lakin insanların qəhvəyə və ya çaya bal əlavə etməklə zəhərlənməsinə dair heç bir nümunə yoxdur.

Balı metal qaşıqla qarışdırmaq təhlükəsiz deyil. Gümüş və platin əslində hidrogen peroksidin (balda olan antimikrobiyal komponent) suya və oksigenə parçalanmasına səbəb ola bilər. Amma bal yeyəndə belə qaşıqlardan demək olar ki, istifadə etmirsiniz.

Bal allergiyanı müalicə edə bilər. Bunu təsdiqləmək üçün əlavə tədqiqatlara ehtiyac var. Ancaq balın təkbaşına mövsümi allergiyanı dayandırmaq ehtimalı yoxdur.

Bal