Bəzi insanlar günəbaxan toxumlarının onları orqanizmin kalsiumun normal mənimsənilməsi, sümüklərin sağlamlığının qorunması və dərinin vəziyyətinin yaxşılaşdırılması üçün lazım olan kifayət qədər D vitamini ilə təmin etdiyinə əmindir.

Sports.kz Edimdoma.ru- ya istinadən xəbər verir ki, diyetoloq Aditi Prabhunun qeyd etdiyi kimi, toxumlar yağ turşuları, maqnezium və ya E vitamini mənbəyi ola bilər, lakin onların tərkibində D vitamini yoxdur.

Vitamin D, ultrabənövşəyi şüalara məruz qaldıqda heyvanların və insanların istehsal etdiyi yağda həll olunan vitamindir. Yağlı balıq, yumurta və süd məhsullarından kifayət qədər miqdarda maddə əldə edə bilərsiniz. Bitki mənşəli qidalar, süni şəkildə zənginləşdirilmədikcə (məsələn, bitki südünün istehsalında olduğu kimi) insanlara bu qidanı nadir hallarda verir.