
Dietoloq Olqa Redina, kartofun düzgün istehlakının arıqlamağa mane olmayacağını bildirib. Foodinfo.az xəbər verir ki, ekspert “Veçernyaya Moskva” nəşrinə müsahibəsində deyib ki, çəki itirən zaman kartof yağsız ət kimi zülallarla birlikdə yeyilməli, zeytun yağı kimi sağlam yağlar da əlavə edilməlidir.
Mütəxəssisin fikrincə, bu yanaşma balanslaşdırılmış pəhriz təmin etməyə və sağlamlığınıza zərər vermədən arıqlamağa kömək edəcək.
Redina qeyd edib ki, kartof iştahı azaldan və uzunmüddətli toxluq hissini təşviq edən lif mənbəyidir.
“Məsələn, kartofu qabığında yağsız bişirsəniz və ya qaynatsanız, yağ və duzu yüksək olan qızardılmış kartof və ya çipslər qədər bədən quruluşunuza zərər verməyəcək”, - deyə dietoloq əlavə edib.