Tibb elmləri namizədi Yevgeni Belousov narın sağlamlıq üçün son dərəcə faydalı olduğunu bildirib.

Foodinfo.azz xəbər verir ki, o, RİA Novosti- yə müsahibəsində narın tərkibində qırmızı şərab və ya yaşıl çaydan üç dəfə çox antioksidan olduğunu deyib.

“Narın tərkibində çoxlu vitamin və mikroelementlər, o cümlədən dəmir, kalium, kalsium və fosfor var. Bundan əlavə, onun çox aşağı kalorili məzmunu var - 100 q taxıl üçün cəmi 72 kkal", - deyə qastroenteroloq qeyd edib. Onun sözlərinə görə, nar meyvələri ürək-damar sistemi üçün faydalıdır, şirəsi isə iltihab əleyhinə xüsusiyyətlərə malikdir və depressiya ilə mübarizə apara bilər.