Kartof bir çox yemək, eləcə də salatların əsasını təşkil edir, buna görə də bu tərəvəzin necə bişirilməsi çox vacibdir.

Yumşaq, lakin çox bişməmiş kartof ideal hesab olunur. Yıxılan kök yumruları yeməyi korlaya bilər.

Ümumi məsləhətlər

1. Kartof püresi üçün nişastalı növlər ən yaxşısıdır. Onlar daha yaxşı əriyir. Ancaq salatlar üçün daha az nişasta olan kök yumrularını götürürlər.

Doğru variantı müəyyən etmək çox sadədir. Kök yumrularını iki hissəyə kəsmək və sonra yarılarını sürtmək lazımdır. Nişastalı kartof bir-birinə yapışacaq.

2. Qaynadılmış kartofun dadını təəccübləndirmək üçün bir dəfnə yarpağı, bir diş sarımsaq əlavə etmək və ya ət bulyonunda bir yemək bişirmək lazımdır.

3. Kartofun bişməsini bir az sürətləndirmək üçün tavaya bir parça kərə yağı qoyun.

Kartofu dərilərində necə qaynatmaq olar

1. Hər litr su üçün ½ çay qaşığı əlavə edin. duz.

2. Qaynadıqdan sonra qabığında olan kartoflar orta hesabla 20-25 dəqiqə qaynadılır. Ancaq hamısı kök yumrularından asılıdır. Məsələn, gənc kartof 15 dəqiqəyə, köhnə kartof isə yarım saata bişirilir.

Salat kök yumruları üçün bir az daha az vaxt bişirin. Çox yumşaq olmamalıdır, buna görə optimal vaxt 15-18 dəqiqədir.

Soyulmuş kartofu necə qaynatmaq olar

1. Təcrübəli aşpazlar bir hiylə istifadə edirlər, bunun sayəsində kartof lazım olduğundan daha çox qaynamır. Sirkə bu işdə onlara kömək edir.

Hər litr suya 1 osh qaşığı əlavə edin. l. Kartof əvvəlcə güclü atəşə qoyulur və qaynadıqdan sonra orta səviyyəyə endirilir.

2. Bütün qabığı soyulmuş kartof 20-25 dəqiqə qaynadılır. Xırda doğranmış kartof 15-20 dəqiqəyə hazır olacaq.

Fərid