Bütün dünya koronavirus pandemiyası ilə mübarizə aparır.
Koronavirus yayılmasına şərait yaradan bir çox amil var. Bunlardan ən əsası mikrobların tənəffüs yolu ilə insandan-insana keçməsidir.
Ən çox müzakirə olunan məsələlərdən biri isə koronavirus qida məhsulları ilə yoluxub yoluxmamasıdır.
Ümundünya Səhiyyə Təşkilatı bu məsələyə aydınlıq gətirib.
ÜST-ün rəsmi saytında yerləşdirilən məlumata görə bu günə kimi heç bir ölkədə qidadan koronavirusa yoluxma faktı qeydə alınmayıb.
Bununla belə ÜST yenə də ehtiyyatlı olmağı tövsiyə edir.
ÜST ət məhsullarının – toyuğun, yumurtanın çox bişirilməsini, bütün məhsulların təmiz yuyularaq istifadəsini tövsiyə edir.
Bundan əlavə sulu yeməklər də 70 dərəcəyə qədər qaynadılmalıdır.
Bütün dünya koronavirus pandemiyası ilə mübarizə aparır.
Koronavirus yayılmasına şərait yaradan bir çox amil var. Bunlardan ən əsası mikrobların tənəffüs yolu ilə insandan-insana keçməsidir.
Ən çox müzakirə olunan məsələlərdən biri isə koronavirus qida məhsulları ilə yoluxub yoluxmamasıdır.
Ümundünya Səhiyyə Təşkilatı bu məsələyə aydınlıq gətirib.
ÜST-ün rəsmi saytında yerləşdirilən məlumata görə bu günə kimi heç bir ölkədə qidadan koronavirusa yoluxma faktı qeydə alınmayıb.
Bununla belə ÜST yenə də ehtiyyatlı olmağı tövsiyə edir.
ÜST ət məhsullarının – toyuğun, yumurtanın çox bişirilməsini, bütün məhsulların təmiz yuyularaq istifadəsini tövsiyə edir.
Bundan əlavə sulu yeməklər də 70 dərəcəyə qədər qaynadılmalıdır.





