Bu gün Google-da demək olar ki, istənilən suala cavab tapa bilərsiniz. Amma bu o demək deyil ki, bu cavablar doğru olacaq. Foodinfo.az Rusiya mətbuatına istinadla xəbər verir ki, qidalanma mütəxəssisləri qida ilə bağlı ən məşhur mifləri sadalayıblar.

Gündə səkkiz stəkan su içmək lazımdır. Birincisi, hamımızın ölçü vahidi fərqlidir. Bundan əlavə, mayenin 20% -ni meyvə və tərəvəzlərdən qəbul etmək olar. Kifayət qədər su içdiyinizi müəyyən etməyin ən asan yolu sidiyin rənginə baxmaqdır. Açıq sarı olmalıdır.

Axşam saat 8-dən sonra yemək yeyə bilməzsiniz. Bəzi araşdırmalar göstərir ki, yatmazdan əvvəl yemək daha az rahat yuxu ilə əlaqələndirilir. Bədənə yemək həzm etmək üçün vaxt vermək üçün yatmazdan iki-üç saat əvvəl heç bir şey yeməmək daha yaxşıdır. Yaxşı, axşam sizi cəlb edən məhsullara da diqqət yetirin. Çips, popkorn, peçenye, dondurma olmamalıdır.

Çiy tərəvəzlər qaynadılmışdan daha sağlamdır. Bişirmə zamanı bəzi qida maddələri həqiqətən itirilir. Eyni zamanda, bişirmə müəyyən tərəvəzlərdə qida maddələrinin mövcudluğunu artırır. Məsələn, orqanizm likopeni xam pomidordan deyil, qaynadılmış pomidordan daha yaxşı mənimsəyir.

Sağlamlıq üçün daha az karbohidrat yemək lazımdır. Bu səhvdir. Bütün taxıllar faydalıdır. Ancaq yüksək emal dərəcəsi olan qidalardan (məsələn, ağ çörək) ən yaxşı şəkildə çəkinin.

Şirələr s sağlam qidalardır. Hamısı onlarda nə olduğundan asılıdır. Məsələn, mağazadan alınan şirələr çox yüksək şəkər ola bilər.

Təbii dəniz məhsulları fermada yetişdiriləndən daha yaxşıdır. Balığın növü, kəsilməsi və hazırlanma üsulları haqqında düşünmək daha vacib olacaq.

Yağlı yemək sizi kökəldir. Xeyr, pəhriz yağları avtomatik olaraq bədən yağına çevrilmir. Elmi araşdırmalara görə, yüksək və orta yağlı pəhrizlər az yağlı pəhrizlər qədər arıqlamağa kömək edə bilər. Bundan əlavə, yağ daha uzun müddət toxluq hiss etməyə, isti saxlamağa, qida maddələrini udmağa və hormon istehsal etməyə kömək edir.

Nərmin