
Heç kimə sirr deyil ki, çay dünyanın ən məşhur içkilərindən biridir. Xalqlar içki hazırlamaq və istehlak etmək üçün öz eksklüziv ənənələrinə riayət edirlər. Bəzi insanlar südlü çay və ya yağ və duzlu çay içirlər. Eksperimentləri sevən insanlar çayı duzlu içsəniz nə olacağı ilə maraqlanır. Foodinfo.az Glavred.info-ya istinadən xəbər verir ki, duzlu çay Kalmıklar və Tibetlilər kimi bir çox köçəri xalqların tarixi içkisidir. İçkinin qeyri-adi dadından zövq almaq üçün çay düzgün hazırlanmalıdır.
Bir çox insanlar şəkərlə çay içməyə öyrəşiblər. Şirin qatqı içkinin acılığını maskalayır və onu daha dadlı edir. Lakin dənəvər şəkər sağlamlığa zərərlidir, ona görə də çaya daha az qatmaq lazımdır.
Gün ərzində tez-tez çay içirsinizsə, şəkər əvəzinə bir az duz əlavə etməyə cəhd edə bilərsiniz.
Məsələn, dəniz duzunun bir dənəsi belə çaydan acılığı aradan qaldırır, içkinin dadını daha parlaq çalarlarla yumşaldır və doyurur və ətirini artırır. Hətta çay və şəkəri birlikdə əlavə edə bilərsiniz, sonra içki daha da şirin olacaq.