Tərkibində dadlandırıcılar olan qidaların kalorisi əslində daha azdır, lakin onları müntəzəm qəbul edən insanlar zamanla kökəlirlər.

Foodinfo.az Aztibb.az-a istinadən xəbər verir ki, endokrinoloq Mariya Molotkova dadlandırıcıların təhlükələri barədə məlumat verib və arzuolunmaz nəticələrdən necə qorunacağımızı bildirib.

O qeyd edib ki, belə məhsulların kalorisi sadə şəkərdən istifadə edilən məhsullardan daha azdır. Bununla belə, tədqiqatlar göstərib ki, onların müntəzəm istehlakı uzun müddət ərzində çəki artımına səbəb olur. Belə bir məhsulun pərəstişkarları özlərini piylənmə, 2-ci tip diabet və ürək-damar xəstəlikləri riski altına qoydular.

Həkimin sözlərinə görə, dadlandırıcılar orqanizmə, xüsusən də tərkibi piylənmə və şəkərli diabetin inkişafına təsir edən bağırsaq mikrobiotasına pis təsir göstərə bilər. Mütəxəssis süni dadlandırıcıları fruktoza kimi təbii dadlandırıcılarla əvəz etməyi məsləhət görüb.

Bu, yeməyə şirinlik qatacaq. Təzə meyvələrə üstünlük vermək daha yaxşıdır, çünki onların tərkibində çoxlu lif var. Pəhrizinizə steviya da əlavə edə bilərsiniz, onun kalorisi demək olar ki, yoxdur və dadı şəkərdən 300 dəfə şirindir.