Qadınlar, xüsusilə 40 yaşdan sonra, düzgün yağlar və zülallarla zəngin qidaların, həmçinin antioksidantların məcburi istehlakı ilə müxtəlif pəhriz etməlidir. Əks halda, bu, istər-istəməz görünüşünə və rifahına təsir edəcəkdir.

Foodinfo.az Lent.az-a istinadla bildirir ki, bu barədə dietoloq Mariya Povnitsa məlumat verib.

Turş süd məhsulları (kefir, xama, fermentləşdirilmiş bişmiş süd) həftədə bir neçə dəfə pəhrizdə olmalıdır - onlar yaxşı bakterial mikroflora üçün vacibdir, bundan əlavə, həzmi yaxşılaşdırır və harmoniyanı qorumağa kömək edir.

Pəhrizinizə yumurta daxil etməyinizə əmin olun. Bu, əzələ və sümük toxumasını qorumaq üçün lazım olan vitaminlər və ən asan həzm olunan protein anbarıdır. Yumurta sarısı isə hormon qabığının tərkib hissəsi olan sağlam xolesterolu ehtiva edir. Onlar hamilə qadınlar üçün də faydalıdır, çünki onlar döldə sinir borusu qüsurları ehtimalını azaltmağa kömək edir.

Yağlı balıq, kalorili olmasına baxmayaraq, pəhrizdə olmalıdır, çünki onların tərkibində reproduktiv sistemin hormonlarının istehsalı üçün vacib olan qiymətli omeqa-3 turşuları var. Bu məhsul həm də ürək-damar sistemi və saç, dəri və dırnaqlar üçün vacibdir.

Kətan toxumu həzmi yaxşılaşdırmaq və bədəndən toksinləri çıxarmaq üçün əla vasitədir. Onlar həmçinin qadın orqanizmini neoplazmalardan qoruyur və menopozun simptomlarını və menopozla bağlı narahatlığı aradan qaldırmağa kömək edir. Kətan toxumu da xolesterol səviyyəsini normallaşdırmağa kömək edir.

Qadınlar pəhrizdə olsalar belə, qida rasionunda sağlam yağların kifayət qədər miqdarda olmasını təmin etməlidirlər. Onlar müntəzəm aybaşı dövrü, gözəl dəri və saçlar üçün vacibdir, həmçinin faydalı elementlərin bədənin toxumalarına və hüceyrələrinə daha sürətli nüfuz etməsi üçün qan damarlarının elastikliyi üçün ehtiyacdır. Sağlam yağlar zeytun yağı, avokado, zeytun, küncüt, günəbaxan, balqabaq toxumu və s.