İnsanların gündəlik qidalanmasında qarabaşağın niyə xüsusi yer tutduğu barədə yeni məlumatlar paylaşılıb. Foodinfo.az RİAMO-ya istinadla xəbər verir ki, qidalanma üzrə mütəxəssis Evgeni Belousov bu dənli bitkinin maddə baxımından çox zəngin olduğunu bildirib.
Onun sözlərinə görə, qarabaşağın tərkibində olan bitki mənşəli zülal və lif həzm prosesinin düzgün işləməsinə kömək edir. Bu maddələr bağırsaqların fəaliyyəti üçün əlverişli şərait yaradır, bədəndə faydalı mikroorqanizmlərin çoxalmasını dəstəkləyir və qan yağlarının səviyyəsinə nəzarət olunmasına təsir göstərir.
Mütəxəssis əlavə edib ki, qarabaşaq tərkibinin zənginliyi ilə seçilir. O, dəmir və maqnezium kimi maddələrin mühüm mənbəyidir. Bununla yanaşı, tərkibində damarların davamlılığını artıran və bədəni zərərli təsirlərdən qoruyan maddələr də vardır.
Belousov qeyd edib ki, bu bitkinin müntəzəm istifadəsi enerji çatışmazlığının qarşısını alır, bədən gücünü artırır və gündəlik qidalanmanın daha sağlam olmasına şərait yaradır.






