Həkimlər həftədə iki dəfədən çox olmayan qırmızı ət yeməyi məsləhət görürlər. Foodinfo.az Doctorpiter.ru- ya istinadən xəbər verir ki, bu məhsul faydalıdır, lakin ona söykənsəniz, ciddi sağlamlıq problemləri mümkündür.
Ət bir çox insanın pəhrizinin ayrılmaz hissəsidir. Tərkibində orqanizmə lazım olan zülal var, qidalıdır, yaxşı doyurur və uzun müddət aclıq hiss etməməyə imkan verir. Bununla belə, məhdudiyyətlərə hələ də riayət edilməlidir, xüsusən də qırmızı ətə gəldikdə, həkimlər deyirlər. Daha az həzm olunur, maddələr mübadiləsinə zərər verə bilər, həmçinin kolon xərçənginin inkişaf riskini artırır. Əgər tez-tez və çox miqdarda donuz, mal əti, quzu əti yeyirsinizsə, onda ehtimal 20-30% artır.
Qırmızı ətdə çoxlu doymuş yağ və çoxlu doymamış yağ azdır ki, bu da insulin həssaslığını poza bilər. Bundan əlavə, bağırsaq mikrobiotamız trimetilamin istehsal etmək üçün kolini (suda həll olunan əsas qida maddəsi) və L-karnitini (təbii və qidada olan bir amin turşusu) metabolizə edir.