Çörəkçi Oleq Barsukov təbii çovdar çörəyinin xüsusiyyətlərini sadalayıb. Foodinfo.az xəbər verir ki, o bildirib ki, çovdar çörəyinin üstündə həmişə susuz səhra torpağı kimi çatlanmış qabıq olacaq. Əgər hamar qabıq görürsünüzsə, deməli bu, rənglənmiş buğda çörəyidir.
Ekspertin fikrincə, çovdar çörəyinin qırıntılarında da yumru deşik olmamalıdır.
Çörəkçi onu da qeyd etdi ki, əsl çovdar çörəyini çox yemək kifayət qədər çətindir.
“Bir parça götürürsən, yeyirsən və bədəniniz dərhal doyur. Çünki çovdarın tərkibində çoxlu miqdarda selen var ki, bu da oynaqlara təsir edir, qığırdaq toxumasında, saçda, dırnaqda və sümüklərdə olur”, - ekspert əlavə edib.