Kiçik, qeyri-müəyyən, görünüşcə feyxoa mini avokadoya bənzəyir və dadına görə ananas və çiyələk birləşməsidir. Foodinfo.az xəbər verir ki, İspaniyada qidalanma mütəxəssisləri hətta meyvəyə "əbədi gəncliyin meyvəsi" statusu verdilər.
Bu gün subtropiklərə xas olan və vətəni Cənubi Amerika hesab edilən bitki 19-cu əsrin sonlarında avropalı tədqiqatçıların marağına səbəb olub.
Meyvənin tərkibində E, K və C vitaminləri var. Feyxoa fol turşusu ilə zəngindir, ona görə də onu hamilə qadınların gündəlik qida rasionuna daxil etmək çox tövsiyə olunur. Üstəlik, feyxoa dəmirlə yüksək dərəcədə doymuşdur və gələcək analarda anemiyanın inkişafına mane olan bir məhsul kimi çıxış edə bilər.
Meyvələr sink, kalium, kalsium və fosforun kifayət qədər yüksək tərkibinə malikdir. Son iki element osteoporozun inkişaf ehtimalından narahat olanlar üçün çox vacibdir.
Yüksək yod tərkibi feyxoanı daha tez-tez istehlak etmək üçün başqa bir ciddi səbəbdir.
2007-ci ildə tədqiqatçılar feyxoa ekstraktının xərçəng əleyhinə xüsusiyyətlərə malik olduğunu aşkar ediblər.