Qış hazırlıqları arasında evdar qadınlar arasında ən sevimli və populyarlardan biri duzlu kələmdir. Xoş dadından əlavə, bir çox faydalı xüsusiyyətlərə də malikdir. Foodinfo.az xəbər verir ki, “Axşam Moskva” diyetoloq Mixail Ginzburqdan nə üçün duzlu kələm yemək lazım olduğunu və onun orqanizmə necə təsir etdiyini söyləyib.

Mütəxəssisin sözlərinə görə, duzlu kələm unikal məhsuldur. Bağırsaq mikroflorasına müsbət təsir göstərən iki faydalı komponenti birləşdirir.

Tərkibində probiyotiklər var. Ginzburg qeyd edib ki, bu fermentləşdirilmiş süd məhsulu olmamasına baxmayaraq, o, maddələr mübadiləsinə və həzmə müsbət təsir göstərən bifidobakteriyalar və laktobakteriyaların mənbəyidir.

Məhsulda həmçinin çox miqdarda fermentləşdirilmiş lif var, bunun sayəsində qida bədən tərəfindən daha yaxşı mənimsənilir.