Siz yağlı qidalar qəbul etməməlisiniz, çünki bu, ürəyin və qan damarlarının vəziyyətinə mənfi təsir göstərir. Endokrinoloq, dietoloq, Elvina Binətova Life-a açıqlamasında sağlamlıq üçün hansı qidaları pəhrizdən çıxarmaq lazım olduğunu deyib.

Yağlı qidaların tərkibindəki turşular qanda xolesterinin səviyyəsini artıra bilər. Yüksək xolesterin səviyyəsi damarların elastikliyinin azalması ilə əlaqələndirilir ki, bu da qan təzyiqinin artmasına və ürək-damar xəstəliklərinin inkişaf riskinə səbəb ola bilər.

Bununla belə, bütün yağlar ürək və qan damarlarının sağlamlığına eyni dərəcədə təsir göstərmir. Balıq, zeytun yağı, avokado və qoz-fındıqda olan doymamış yağ turşuları, əksinə, ürək-damar xəstəlikləri riskini azalda və bədən funksiyalarını yaxşılaşdıra bilər.

Yüksək kalorili şirniyyatlar, duzlu və konservləşdirilmiş qidalar ürək üçün təhlükəlidir.

Eyni zamanda alkoqol ürək-damar sisteminə mənfi təsir göstərir.

Fərid