Dietoloq Lidiya Kvaşnina  SE-yə  üzüm toxumlarını necə düzgün yemək lazım olduğunu danışıb.

Foodinfo.az xəbər verir ki, onun fikrincə, onları bütövlükdə udmaq olmaz. Bundan əlavə, bağırsaq divarlarını zədələyə və ya dişlərinizə zərər verə bilərsiniz.

Toxumu olan üzümləri yemək zamanı ağızda yaxşıca çeynəmək və ya blender və ya qəhvəçəkən kimi xüsusi vasitələrdən istifadə etməklə əzmək lazımdır.

Dietoloq onu da qeyd edib ki, mağazalarda üzüm toxumu ekstraktı satılır. Tərkibində antioksidan xüsusiyyətlərə malik olan proantosiyanidinlər var.

Kvaşnina əlavə edib ki, üzüm çəyirdəyi ekstraktını çaya əlavə etmək və ya başqa yeməklərdə istifadə etmək olar.