Yay aylarında immunitet sisteminin gücləndirilməsi sağlam qalmaq üçün xüsusilə vacibdir. Foodinfo.az xəbər verir ki, ingiltərəli dietoloq Emma Collins “Healthline” saytına verdiyi açıqlamada, təzə meyvə və tərəvəzlərin, xüsusən də C vitamini və antioksidantlarla zəngin qidaların immuniteti möhkəmləndirdiyini bildirib. Collins qeyd edib ki, qırmızı bibər, portağal, kivi və böyürtkən kimi qidalar orqanizmi infeksiyalara qarşı daha davamlı edir.

Onun sözlərinə görə, gün ərzində kifayət qədər su içmək və probiotiklərlə zəngin qatıq kimi məhsulların qəbulu da bağırsaq florasını sağlam saxlayır və immun sisteminə dəstək verir. Dietoloq həmçinin, qida rasionundan şəkərli və çox işlənmiş məhsulları çıxarmağı məsləhət görür.

Emma Collins əlavə edib ki, yayda balanslı və rəngarəng qidalanmaq, həmçinin kifayət qədər yuxu almaq immuniteti gücləndirmək üçün əsas amillərdir. Mütəxəssisin fikrincə, düzgün qidalanma ilə bədən hər cür mövsümi xəstəliklərə qarşı daha yaxşı müqavimət göstərir.