Mağazalara girməzdən əvvəl bütün balıqlar baytarlıq-sanitariya müayinəsindən keçir, lakin isti havalarda canlı balıqdansa dondurulmuş balıq almaq daha yaxşıdır. Birbaşa satış məntəqələrinin içərisində düzgün saxlanmaması səbəbindən canlı balıq pisləşə bilər və məsləhət görülmür.

Təbii ki, akvariumda balıqların saxlanması şərtləri balıqların vəziyyətinə və hazırlanan yeməklərin keyfiyyətinə, son nəticədə isə insan sağlamlığına təsir göstərir. Ən vacib məqam odur ki, akvariumda ölü balıq olmamalıdır.

Balığın növü vacib deyil, lakin onu hazırlayarkən, bütün addımları yerinə yetirmək vacibdir. Bayat balıq qarın ağrısı, ürəkbulanma, qusma və ishal ilə müşayiət olunacaq qida zəhərlənməsinə səbəb ola bilər.

Fərid