Dietoloq, qastroenteroloq, terapevt Aleksandra Razarenova göbələklərin faydalı xüsusiyyətlərindən danışıb.

Foodinfo.az xəbər verir ki, ekspert Sputnik Radiosuna müsahibəsində bildirib ki, göbələkləri yüksək qida dəyəri olan məhsullar kimi təsnif etmək olar, çünki onların tərkibində sürətli doymağa kömək edən çoxlu zülal və pəhriz lifi var.

Mütəxəssisin sözlərinə görə, göbələklərin tərkibində B və D vitaminləri, selen, kalium, mis, həmçinin erqotionin və qlutatyon var ki, bu da xroniki xəstəliklərin inkişaf riskini azaldır.

Bundan əlavə, göbələklərin əksəriyyəti aşağı kalorilidir, buna görə də onlar pəhrizə yaxşı bir əlavə olacaqlar, Razarenova qeyd edib.