Qocalıqda qidalanma mövzusu çoxlu yanlış təsəvvürlər və yanlış mühakimələrlə əhatə olunub. Foodinfo.az xəbər verir ki, bu barədə qocalma əleyhinə tibb mütəxəssisi Suzanna J. Ferry deyir.
Həkim qeyd edib ki, uzun müddətdir ki, yaş artdıqca qida rasionunda zülalın miqdarı tədricən azalmalıdır. Onun fikrincə, yaşlı insanlar, əksinə, gənclərdən daha çox protein qidalarına ehtiyac duyurlar, çünki bu, əzələ kütləsinin itkisini yavaşlatmağa kömək edir. Ferri 50 yaşdan sonra qocalmanı yavaşlatmaq üçün kifayət qədər protein yeməklə yanaşı, onu düzgün seçmək də vacib olduğunu vurğulayıb. Ət, yumurta və kəsmikdən ibarət pəhriz hüceyrələrin sürətlə qocalmasına səbəb ola bilər. Buna görə də, yaşlı insanların gündəlik qida rasionunda yalnız heyvan zülalını deyil, həm də paxlalılar, qoz-fındıq, göbələk və toxumlarda olan bol bitki zülalının olması vacibdir.