Xurma yanlış məhsulla birlikdə istehlak edildiyi təqdirdə təhlükəli ola biləcəyini bilirdinizmi? Foodinfo.az Belnovosti.by- yə istinadən xəbər verir ki, bunun səbəbi meyvənin tərkibində olan tanninlərdir. Meyvə nə qədər yetişməmişsə, bir o qədər sərt və “yapışqan” olur, bu o deməkdir ki, xüsusilə bir sıra digər məhsullarla birlikdə yemək daha təhlükəlidir. Xurmanı soyuq içkilərlə içməyin və soyuq yeməklərlə yeməyin.
Tanninlər belə yeməyi ağırlaşdırır, soyuq isə mədə spazmlarına səbəb olur və həzm prosesini xeyli çətinləşdirir. Protein məhsulları, xüsusən də süd, xurma ilə uyğun gəlmir. Eyni taninlər zülallar və polisaxaridlərlə güclü kimyəvi bağlar yaradır.