E vitamini yağda həll olan və orqanizmdə güclü antioksidant funksiyası daşıyan mühüm bir vitamindir. Hüceyrələri sərbəst radikalların zərərli təsirlərindən qoruyaraq xərçəng və ürək-damar xəstəliklərinin qarşısını almaqda rol oynayır.

Foodinfo.az xəbər verir ki, bu vitamin dəri sağlamlığı, göz funksiyası və immun sisteminin güclənməsi üçün vacibdir. E vitamini qırışların yaranmasını gecikdirir, dərini nəmləndirir və cavan saxlamağa kömək edir.

Təbii E vitamini mənbələri arasında badam, fındıq, günəbaxan toxumu, ispanaq və avokado kimi qidalar var. Həmçinin bitki yağlarında da (xüsusilə günəbaxan və zeytun yağı) bol miqdarda tapılır.

E vitamini çatışmazlığı sinir sistemi pozğunluqları, əzələ zəifliyi və immunitetin düşməsi ilə özünü göstərə bilər. Ancaq artıqlığı da zərərli ola bilər, xüsusilə əlavələr şəklində həddindən artıq qəbul edildikdə.

Balanslı və təbii yollarla E vitamini qəbul etmək bədən sağlamlığını qorumaq üçün vacib addımdır.