Bibər alarkən meyvənin rənginə fikir vermirsiniz? Foodinfo.az Belnovosti.by-yə istinadən xəbər verir ki, bu məqam çox vacibdir.
Məlum olub ki, rəng tərəvəzin nə qədər sağlam olduğunu müəyyən edir.
Onda bir çoxlarının bir sualı olacaq: "Hansı bibər daha sağlamdır - sarı, yaşıl və ya qırmızı?" Bu suala aydın cavab yoxdur. Fakt budur ki, məşhur bağ məhsulunun hər bir variantının öz üstünlükləri var. Bibər seçən alıcı öz bədəninin xüsusiyyətlərini nəzərə almalıdır.
Sarı bibər yaxşı bir kalium və fosfor mənbəyidir. Bütün bunlar məhsulu ürək-damar sistemi ilə bağlı problemləri olan insanlar üçün çox faydalı edir.
Yaşıl bibər xərçəng riskini azaldır.
Qırmızı bibər immunitet sistemini gücləndirmək, dəri vəziyyətini yaxşılaşdırmaq, sümük gücünü artırmaq və görmə qabiliyyətini yaxşılaşdırmaq istəyən insanlar bu bibəri pəhrizlərinə daxil etməlidirlər.