Mal əti, quzu və at əti 40 yaşdan aşağı insanlar üçün faydalıdır. Foodinfo.az xəbər verir ki, bu barədə dietoloq Mixail Ginzburq "Veçernaya Moskva"ya danışıb.

Mütəxəssisin sözlərinə görə, qırmızı ət heyvan vitamin B12-nin azsaylı mənbələrindən biridir. Məhsulun tərkibində protein də var. Qırmızı ət də dəmirlə zəngindir. Bu baxımdan, onun istehlakı menstruasiya funksiyasını qoruyan qadınlar üçün xüsusilə faydalıdır.

Bundan əlavə, qırmızı ətin tərkibində D3 vitamini var. Qırmızı ətin bütün növləri bədən üçün eyni dərəcədə faydalıdır.

Qırmızı ət 40 yaşdan aşağı insanlar üçün pəhrizin vacib hissəsidir. Bu yaşdan yuxarı istehlakçılara həftədə iki-üç dəfədən çox ət yemək tövsiyə edilmir.