Şübhə yoxdur ki, soyuducu və dondurucular qida saxlamaq və xarab olmamaq üçün yaxşı yerlərdir, lakin bəzi qidaların soyuducuda saxlanması nəinki uyğun deyil, həm də onların xarab olmasına və bakteriyaların yaranmasına səbəb olur

Foodinfo.az soyuducuda saxlanarsa xarab olan və istehlakı zərərli olan beş təqdim edir:

Çörək

Çörəyi soyuducuda saxlamaq onu bayat və quru edir. Çörəyi şkaf və ya çörək qabı kimi quru və sərin yerdə saxlamaq onu daha təzə edir və daha uzun müddət istifadə oluna bilər.

Banan

Bananları soyuducuda saxlamaq tamamilə yanlış hərəkətdir. Çünki bu meyvənin hüceyrələri soyuğa dözə bilmir və çox qısa müddətdə çürüyür. Ona görə də bananı təzə yeyin və onları soyuducuya qoymayın.

Pomidor

Pomidorlar tez-tez soyuducuda saxlanılır, lakin onları soyuqda saxlamaq meyvənin içindəki membranı zədələyir, onun dadını və quruluşunu dəyişir.

Kartof

Kartof soyuducuda saxlamaq üçün mümkün olan ən pis qidadır. Kartofun tərkibindəki nişasta soyuducuda və soyuqda şəkərə çevrilir və bişirmə zamanı bu şəkərlər amin turşuları ilə birləşərək insan sağlamlığı üçün zərərli kimyəvi maddələr əmələ gətirir.

Qəhvə

Qəhvəni və onun ətrini sevirsinizsə, heç bir halda soyuducuda saxlamayın. Çünki qəhvənin tərkibindəki hüceyrələr soyuducuda olan digər qidaların ətrini özünə çəkir və ətrini itirir. 

Şəbnəm