
İnsan ətsiz də mövcud ola bilər, ancaq tibbi səbəblər olmadan bu məhsuldan imtina etməməlisiniz. Dəmir, zülal, B vitaminləri - bütün bunlar heyvan mənşəli qidalarda olur. Foodinfo.az Edimdoma.ru-ya istinadən xəbər verir ki, bununla belə, bütün ətlər sağlam deyil.
Dietoloq və fizioterapevt Marina Vaulinanın fikrincə, ilk növbədə delikateslərə həddən artıq aludə olmamalısınız. Kolbasa və sosiska şəklində emal edilmiş ət çoxlu əlavələr olan sənaye məhsuludur. Və hisə verilmiş qidalar daha az yeyilməlidir, çünki onlar üçün eyni kimyəvi ləzzət əlavələri istifadə olunur.
İnsan orqanizmi qaz piyi, yağlı ördək, quzu və donuz ətini həzm etməkdə çətinlik çəkir. Qırmızı ət seçərkən, ən yağsız kəsikləri götürmək məsləhətdir. Həftədə 1-2 dəfə yemək olar. Qalan vaxtlarda pəhriz növləri uyğun gəlir - toyuq, hinduşka və ya dovşan, həkim "Axşam Moskva" nəşri ilə söhbətində deyib.
Bişirmə üsullarına gəlincə, qaynadılmış və buxarda hazırlanmış ət qızardılmış ətdən daha yaxşı həzm olunur.