
Rusiya Milli Dietoloqlar və Diyetoloqlar Assosiasiyasının dietoloqu Marina Makişanın sözlərinə görə, həddindən artıq yemək şəkərli diabetin inkişaf riskini artırır.
Foodinfo.az xəbər verir ki, “Sputnik” radiosuna müsahibəsində ekspert qeyd edib ki, arıqlamaq və pəhrizin korreksiyası prediabet və şəkərli diabetin müalicəsinin əsas üsullarıdır.
"Bir çox endokrinoloqun xəstələrə təyin etdiyi həblərin heç biri kömək etməyəcək" - deyə dietoloq bildirib.
Mütəxəssisin sözlərinə görə, bütün insanlar insulin müqaviməti haqqında bilmirlər, çünki onlar yalnız qan şəkərinin səviyyəsinə baxırlar, lakin insulinin yüksəlməsinə əhəmiyyət vermirlər.
“Sınaq nəticələrinə hərtərəfli baxmaq lazımdır, yəni həm qlükoza, həm də insulinə nəzarət etmək lazımdır”, - ekspert əlavə edib.