Keçi əti ən sağlam ət növlərindən biri hesab olunur. Foodinfo.az bunun əsas səbəblərini təqdim edir:

1. Daha az yağ və xolesterin

- Keçi əti daha az yağ və xolesterin ehtiva edir.  

- Mal, qoyun və toyuq ətinə nisbətən daha sağlam bir seçimdir, çünki daha az doymuş yağ və pis xolesterin (LDL) ehtiva edir.  

2. Zülalla zəngindir 

- Keçi əti yüksək keyfiyyətli protein mənbəyidir və əzələ inkişafını dəstəkləyir.  

- Həzm sistemi üçün də daha yüngül sayılır.  

3. Dəmir və digər minerallarla zəngindir

- Dəmir miqdarı mal və toyuq ətindən çoxdur, buna görə qan azlığı (anemiya) olanlar üçün yaxşı seçimdir.  

- Sink və B12 vitamini ilə zəngindir, bu da immuniteti gücləndirir.  

4. Ürək sağlamlığına faydalıdır

- Az yağlı olduğu üçün ürək-damar sisteminə daha yaxşıdır.  

- Qırmızı ət sevənlər üçün daha sağlam alternativdir.  

5. Həzm üçün daha asandır 

- Daha az yağ ehtiva etdiyi üçün həzm etmək daha asandır.  

- Qoyun və mal ətindən fərqli olaraq mədədə ağırlıq yaratmır.