
Bir çox insanlar iş günlərində nahar və şam yeməyindən narahat olmamaq üçün əvvəlcədən bişirməyə çalışırlar. Balıq əsas yeməkdirsə, soyuducuda nə qədər saxlanılacaq? "Evdə yeyin" mütəxəssislərinin fikrincə, hazır balıqları hazırlandıqdan sonra ilk 2 gün ərzində yemək tövsiyə olunur. Foodinfo.az xəbər verir ki, onda hər şey bişirmə üsullarından asılıdır.
Beləliklə, dərin yağda qızardılmış və ya pendir və ya tərəvəzin "qapağı" altında bişmiş balıq təxminən 3 gün soyuducuda qala bilər. Eyni son istifadə tarixləri çox marinadlanmış balıqlara aiddir.
Çiy və ya az bişmiş balıq heç bir gecədə qalmamalıdır. Belə yeməklər dərhal yeyilir.
İstifadə müddəti balıq növündən çox az asılıdır. Adətən bütün növlər üçün vaxt çərçivəsi eynidır - 2-4 gün, lakin daha çox deyil.