
Kardioloq Kevin Rabiei bildirib ki, düzgün qidalanmanın köməyi ilə ürək xəstəliklərinin inkişaf riskini azaltmaq olar. Foodinfo.az Lenta.ru-ya istinadən xəbər verir ki, 20minutos-a verdiyi müsahibədə o, gündəlik istehlak edilməli olan qozun adını çəkib.
Rabiei qeyd etdiyi kimi, pəhriz düzgün olmalıdır, çünki o, bir anda ürək xəstəliyi üçün bir neçə risk faktoruna təsir göstərir: hipertoniya, yüksək xolesterol və diabet. Həkim əlavə edib ki, bütün qoz-fındıqların tərkibində ürəyi qoruyan çoxlu miqdarda doymamış yağlar var, lakin ən yaxşı variant badamdır.
Həkimin fikrincə, bu qoz həmişə qəlyanaltı üçün sizinlə aparılmalıdır, çünki onu yedikdən sonra qeyri-sağlam yemək istəyi yox olacaq. Üstəlik, badamı çiy yemək daha yaxşıdır. Eyni zamanda, həkim bu məhsulu həddindən artıq miqdarda istehlak etməməyə çağırdı, çünki kalorisi çox yüksəkdir.