Bir çox insanlar banan yeyərkən lifləri çıxarmaq üçün qabığını soyurlar. Foodinfo.az Rbc.ua-ya istinadən xəbər verir ki, onların sağlamlıq üçün müəyyən faydaları var.

Floem paketləri adlanan bu hissələr əslində bir sıra həyati vacib qidaları ehtiva edir. Bananın bu hissəsi atılanda yüksək konsentrasiyalı antioksidantlar, iltihab əleyhinə maddələr, vitaminlər və minerallar itir. Bunlar yaxşı əhval-ruhiyyədən məsul olan serotoninin xəbərçisi olan kalium, maqnezium və triptofandır. Bu liflər həzmi asanlaşdıran və ürək xəstəliyi, insult, 2-ci tip diabet və bağırsaq xərçəngi riskinin azaldılması ilə əlaqəli olan vacib bir karbohidrat olan çoxlu pəhriz lifini ehtiva edir.

Floem dəstələri bitkinin damar sistemini təşkil edir. Qidaları meyvə boyunca paylayırlar.

Bununla birlikdə, vücudunuz üçün hər hansı bir fayda əldə etmək üçün bu lifləri çox yemək vacibdir.