Yəqin ki, qızardılmış kartofu sevməyən yoxdur. Foodinfo.az TSN.ua- ya istinadən xəbər verir ki, sağlamlığınıza zərər verməmək üçün onu bu dörd məhsulla yemək olmaz.

Həkimlər qızardılmış kartofu müəyyən qidalarla yeməyi məsləhət görmürlər, çünki belə birləşmə mədə və bağırsaqlara çox ağır olacaq. Bundan əlavə, kartofu qəhvəyi olana qədər çox bişirməməlisiniz, çünki bu, xərçəngin inkişafına və DNT-nin məhvinə səbəb ola bilər. Beləliklə, qızardılmış kartofu nə ilə yemək olmaz: məhsulların siyahısı

Mal əti. Kartofda çoxlu karbohidrat var, onları ətlə yeyirsinizsə, həzm sistemi eyni vaxtda zülal, yağ və karbohidratları həzm edəcək. Bu, bağırsaqlarda fermentasiyaya və çürümə prosesinə səbəb ola bilər.

Pomidor. Məhsulların bu birləşməsi çox məşhurdur, bir çox insanlar qızardılmış kartof ilə pomidor yeyirlər. Bununla belə, həkimlər bu yeməyi ilə pomidor yeməyi qəti şəkildə qadağan edirlər, çünki bu, həzm problemlərinə səbəb ola bilər. Çünki turşulu qidalar kartofun tərkibində olan nişastanın sorulmasına mane olur.

Alkoqol. Qızardılmış kartof güclü içkilərlə birlikdə böyrəklərdə ikiqat yük yaradır və bu da şişməyə səbəb olur. Çünki bədən mayeni bədəndə saxlayacaq.

Çörək və qızardılmış kartofda nişasta var və mədəniz bu birləşmənin ikiqat miqdarını həzm etmək üçün daha çox turşu istehsal etməli olacaq.