Tərəvəz istehlak etməyin bir neçə sağlam yolu var. Əsas məqsəd, tərəvəzlərin qida dəyərini qoruyaraq daha faydalı şəkildə istehlak etməkdir. 

Foodinfo.az xəbər verir ki, çiy tərəvəzlər daha çox vitamin və mineral ehtiva edir, çünki yüksək temperatur onların bir qismini məhv edə bilər. 

Buxarda bişirmə vitaminlərin və mineralların itirilməsinin qarşısını alır.

Qızartma üsulu zamanı tərəvəzlərin üzərinə çox yağ töküldüyü üçün onların qida dəyəri azalır və yağ miqdarı artır. 

Şirin və ya yağlı souslardan istifadə etməmək, tərəvəzlərin öz dadını qorumağa kömək edir.

Mövsümi tərəvəzlər daha təzə, daha dadlı və daha faydalıdır.  

Bir neçə fərqli tərəvəzin qarışığı həm dad baxımından daha maraqlıdır, həm də müxtəlif vitamin və mineralların qəbulu təmin edir.

Hər gün fərqli tərəvəzlər istehlak etməyə çalışın. Bu bədəninizin müxtəlif qida ehtiyaclarını ödəməyə kömək edir.