Karbohidrat ehtiva etdiyi üçün bəziləri çörək yeməkdən, xüsusən də ağ çörəkdən qorxur. Foodinfo.az Life.ru-ya istinadən xəbər verir ki, bununla belə, sağlamlığınızı qoruya biləcəyiniz bir norma var.
Endokrinoloq Natalia Tananakina gündə 30-40 qram ağırlığında 1-2 dilim yeməyi tövsiyə edir. O, həmçinin RİAMO-ya müsahibəsində vurğuladı ki, bütöv taxıl çörəyinə üstünlük verilməlidir, çünki o, lif, vitamin və mikroelementlərlə zəngindir və qan şəkərinin səviyyəsinə nəzarət etmək üçün daha yaxşıdır. Bundan əlavə, tam taxıl çörəyinin müntəzəm istehlakı ürək-damar xəstəlikləri və II tip diabet riskini azaltmağa kömək edir.