Yemək üçün ən sağlam balıqların adı açıqlanıb. Foodinfo.az Championat.com-a istinadən xəbər verir ki, diyetoloq-dietoloq Brittani Lyubek bu barədə danışıb.

1. Qızılbalıq. Omeqa-3 yağ turşuları, zülal, amin turşuları və müxtəlif vitamin və minerallarla, o cümlədən D vitamini, dəmir, kalsium və kaliumla zəngindir. Balıqda E, C vitaminləri və selenium kimi antioksidanlar da var.

2. Skumbriya. Omeqa-3 yağ turşuları, zülal, kalsium, maqnezium, kalium, selen və D və B vitaminlərinin əla mənbəyidir.

3. Sardina. Omeqa-3-dən əlavə, bu balıq növü kalium, maqnezium, sink, dəmir və niasin kimi kalsium ehtiva edir.

4Alabalıq. Balıq ürək üçün faydalı omeqa-3 yağ turşularının əla mənbəyidir. Balıq zülal, kalsium, maqnezium, fosfor, kalium, sink, selen, niasin və D vitamini ilə də zəngindir.

5. Hamsi. Kiçik ölçülərinə baxmayaraq, hamsi qida dəyəri baxımından daha böyük balıqlarla rəqabət edə bilər. Bir porsiya hamsinin tərkibində 17 qram protein və yüksək səviyyədə omeqa-3 yağ turşuları var. Siz həmçinin kalsium, dəmir, maqnezium, kalium, B vitaminləri və bir çox başqa vitamin və mineralları hamsinin tərkibində tapa bilərsiniz.