Bir çox insanlar ketçupun tomat pastası üçün əla bir əvəz ola biləcəyini düşünür. Ancaq təcrübəli aşpazların bu mövzuda öz fikirləri var.

Foodinfo.az bildirir ki, ketçup və tomat pastası arasında əsaslı fərq var. Onları pomidordan hazırladıqları birləşdirir.

Amma ketçup bir sıra digər komponentləri ehtiva edən sousdur. Bir əsas tərkib hissəsi tomat pastası hazırlamaq üçün kifayətdir. Buna görə də kulinariya mütəxəssisləri hesab edirlər ki, tomat pastasını ketçupla əvəz etmək tamamilə düzgün deyil.

Əlinizdə yalnız ketçup varsa, ondan da istifadə edə bilərsiniz, lakin bu ən yaxşı seçim deyil. Bu vəziyyətdə, maye çıxana qədər adi pomidorlarla birlikdə bir tavada bişirilməlidir.

Ən yaxşı seçim təzə pomidordur. Ancaq əvvəlcə maye qalınlaşana və nisbətən konsentrat bir kütləyə çevrilənə qədər bir tavada bişirilir.

Leyla