Toksikoloq, tibb elmləri doktoru Mixail Kutuşovun sözlərinə görə, qoz-fındığı düzgün yesəniz, sağlamlığınızı yaxşılaşdıracaq.  və əlavə funt əlavə etməyəcəksiniz.

Foodinfo.az xəbər verir ki, bu çərəzlər anemiyanın qarşısını alır, stress səviyyəsini azaldır və qan təzyiqini normallaşdırır. Onlar həmçinin qalxanabənzər vəzinin fəaliyyətini yaxşılaşdırır, dəmirin sorulmasına və hemoglobin əmələ gəlməsinə kömək edir.

Bundan əlavə, həkim öz formasına görə insanın daxili orqanlarına bənzəyən çərəzlərin olduğuna diqqət çəkib. Qoz beyinə çox bənzəyir, eyni makadamiya və fındıq isə insan ürəyinin konturunu xatırladır. Mütəxəssis bildirib ki, belə məhsulların daha kiçik surəti olan orqanlar üçün daha faydalı olduğuna dair bir nəzəriyyə var. Bunun doğru olub olmadığını söyləmək çətindir, amma hər halda bu qoz-fındıq çox sağlamdır.

Maksim Kutuşov onu da əlavə edib ki, immun sistemini gücləndirmək, eyni zamanda əsəb gərginliyindən və yorğunluqdan xilas olmaq vəzifəsi daşıyanlara badam yemək tövsiyə olunur.