Dietoloq Veronika Savenko NEWS.ru ilə söhbətində xəbərdarlıq edib ki, insan yalnız süd məhsulları qəbul edərsə, sümükləri və ürək-damar sistemi ilə bağlı problemlər yarana bilər.

Foodinfo.az xəbər verir ki, mütəxəssis vurğulayıb ki, tərəvəz və göyərtilərdə olan K vitamini kimi kalsiumun mənimsənilməsi üçün başqa vitaminlər də lazımdır. Süd məhsulları kalsiumla zəngin olsa da, kalsiumun udulması üçün K vitamini kimi digər vitaminlər də lazımdır. Bundan əlavə, müəyyən növ pendir və qaymaqdan artıq doymuş yağ ürək-damar xəstəlikləri riskini artırır.

Bundan əlavə, C vitamini çatışmazlığı immunitet sistemini zəiflədə bilər, dəmir çatışmazlığı anemiyaya səbəb olacaq və lif çatışmazlığı həzm problemlərinə səbəb olacaq

Savenko qeyd edib ki, yalnız süd məhsulları yemək zülal və yağların həddindən artıq istehlakına və karbohidrat çatışmazlığına gətirib çıxarır.