Yayın gəlişi ilə paxla istehlakının azalmasına diqqət çəkən mütəxəssislər, sağlam və balanslı qidalanma üçün hər mövsüm süfrələrdə paxlalı yeməklərə yer açmağı təklif edirlər.

Mütəxəssislər yayın gəlişi və havanın temperaturunun artması ilə əlaqədar qida rasionunda müəyyən dəyişikliklərin olduğunu bildirirlər. Belə ki, paxlalılar kimi uzun müddət bişirilmiş qidaların istehlakının azalması səbəbindən zərərli qəlyanaltılara meylin artdığı bildirilir. 

Pəhriz saxlayan insanlara yayda sağlam qidalanmağı laqeyd etməmələri və balanslı qidalanmaya daha çox diqqət yetirmələri barədə xəbərdarlıq edilib.

 Mütəxəssislər lif baxımından zəngin və yaxşı bir zülal qaynağı olan paxlalı bitkilərin yüksək qida dəyəri ilə tox qalmağa və sağlam immunitet sistemini dəstəkləməyə kömək etdiyini ifadə edirlər. 

Paxlalı tərəvəzlərdən istifadə etməklə qısa zamanda dadlı və sağlam nəticə əldə edə bilərsiniz.